↧
Article 0
↧
25 N - Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre. Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones
Primera part. 25 de novembre 2016
El rostre és la superfície visible, resultat de diferents jornades per construir un rostre femení. Pintat entre tots sobre la mateixa tela, per mostrar en una dona, moltes.Segona part. 25 novembre 2017
Especialitat de Pintura. Treball en grup. Segon curs
Cristina Martínez / Joana Martos / Lorena Prat / Quim Sosa / Cristina Torras / Anna Leus / Santi Andueza / Albert Colomer
A partir de la tela pintada del rostre de la dona. La proposta per tornar al tema és deconstruir la pintura per construir altres peces.
La tela pintada passa a ser pell, roba, superfície, so...
- Caçadora/ Lorena Prat
- Màscara / Cristina Martínez
- Bat/ Quim Sosa
- Vídeo/ Albert Colomer
- Text. Homenatge a Barbara Kruger
L'exposició d'aquest any és la continuació del projecte iniciat el curs passat i s'ha desenvolupat des del Cicle Formatiu de Grau Superior de Pintura. Es presenta en dos escenaris.
Escenari 1. L'entrada principal de l'escola d'Art i Superior de Disseny de Vic
Escenari 2. El CAP del Remei.
↧
↧
Fira POU
Fira POU a l'EASD de Vic
Del 6 al 8 de desembre
De 12 a 20h
Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic
L'Associació d'Alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic ens convida a passar per la fira POU, que s'organitza del 6 al 8 de desembre al claustre de l'escola, aprofitant el Mercat Medieval de Vic.
Aquesta fira acull dos formats de fira dins del mateix esdeveniment; la Fira de Petit Format (abans coneguda com Oh!Riginals!) i la Fira de Gran Format.
- Fira de Gran Format: se celebra anualment a les arcades de l'escola i té una finalitat expositiva i informativa, que permet acollir projectes de gran format, deixant la voluntat comercial en un segon terme.
- Fira de Petit Format: aquesta part de la fira intenta acollir propostes de petit format; i què vol dir de petit format? Doncs propostes dels diferents artistes, dissenyadors i artesans adaptades a un format més petit i assequible tant en el sentit econòmic com en el de mida. Per tal d'aconseguir crear un mercat de productes d'aquest àmbit adaptats a l'accessibilitat de tothom.
Aquest any, l'associació d'almnes ha comptat amb la col·laboració dels alumnes que cursen el 4t curs d´ESDAP, tan de l'especialitat d'Interiors i de disseny gràfic. El disseny de la fira s'ha desenvolupat dins el marc de l´assignatura Muntatges efímers, assignatura optativa de 4rt curs.
Us convidem a passar per l´Escola i veure el magnífic projecte desenvolupat pels alumnes de l'Escola.
+ informació
↧
Projecte participatiu amb l'Atlàntida de Vic
↧
Dijous 21 de desembre
↧
↧
Presentació de Treballs de recerca / Dansa i Teatre
↧
Seleccionats al concurs de portades de Nadal d'el 9 nou
10 alumnes de l'EASD de Vic-ESDAP Vic sleccionats a l'edició del concurs de portades de Nadal 2017 convocat per El 9 Nou.
El jurat format pels dissenyadors i professors Ferran Carbonell, Anton Granero i Carme Jiménez ja han escollit la que serà la portadad’EL 9 NOU del divendres 15 de desembre. Àmb el lema “Els carrers sempre seran nostres”, és obra de la dissenyadora Núria Peidró, de Roda de Ter, que té 24 anys. En total s’hi van presentar 99 treballs procedents d’Osona, el Ripollès, el Vallès Oriental i el Moianès.
La proposta de la Marta Gorchs va rebre un accèssit.
La Carla Rifà ha estat la guanyadora del premi a la millor portada per votació popular.
+ informació sobre els premiats
+ informació sobre la votació popular
↧
Premis Eartvic 2017, dia 20 de desembre
Dimecres 20 de Desembre a les 19.00, entrega dels premis EARTVIC 2017 a la sala d'exposicions de l'Escola.
Finalistes de l'apartat d'art:
Guanyadors de l'apartat d'art:
Finalistes de l'apartat de disseny:
El guardó d'aquest any ha estat realitzat per Èrica Erra,
alumna de 4t curs de Disseny Grafic d'ESDAP
Els Finalistes i guanyadors dels Premis EARTVIC 2017 són:
Finalistes de l'apartat d'art:
- Aunau Musach i Irene Solà, per l’exposició commemorativa dels 25+1 anys de l’Associació HVic, Creure en deu coses impossibles abans d’esmorzar, per l’actitud innovadora i el caràcter experimental que comporta construir una exposició a partir del que s'esdevé en la seva inauguració.
- Enric Pla, pel compromís estètic d’apropar l’ofici de forjador al llenguatge artístic contemporani.

Guanyadors de l'apartat d'art:
- Alícia Casadesús i Antoni Clapés, per el projecte Microgrames on, sortint dels suports habituals, vincula el paisatge caminat amb l’art i la poesia.
Finalistes de l'apartat de disseny:
- Curro Claret, per la intervenció al banc de l’església de la Pietat presentada a l’Albergueria on, a través del disseny, proposa solucions plantejant preguntes.
- Grocs, per la peça The tree remembers, on proposen de manera sensible, ecològica i natural un objecte ben dissenyat per recordar els nostres difunts.
- Adicciones porquesí, per la seva trajectòria d'edicions compromeses i atrevides que donen oportunitat a artistes i creadors per experimentar i innovar.
↧
Bones festes_Gràfica Interactiva
↧
↧
Actuacions de Batxillerat. nadal 2017
El passat divendres, 22 de desembre de 2018 hi va haver el tradicional festival de Nadal, en el qual hi va haver actuacions realitzades pels alumnes de batxillerat. Les actuacions van ser molt variades i n'hi va haver per a tots els gustos. No hi va faltar la cantada de nadales a càrrec del profesorat.
↧
Workshop Branding Online
El proper divendres 26 de gener, dins l'assignatura de Projectes de Disseny Gràfic III de tercer curs d'ESDAP, es realitzarà un taller sobre Branding a les xarxes. Es parlarà del concepte marca i de com treballar una marca utilitzant un dels canals més econòmics que existeixen: les xarxes.
+ informació
↧
Workshop Autocad boot camp
Durant la setmana del 29 de gener al 2 de febrer, de les 16:00 fins les 19.00 h els alumnes de Disseny d'Interiors d'ESDAP realitzaran el workshop Autocad boot camp.
El professor que impartirà el curs és en Kike Macías, Interior Product Design Manager de www.studioapart.es
↧
Servei d'assessorament
Vols treballar en el món del disseny gràfic
o disseny web però
no tens cap títol que ho reconegui?
o disseny web però
no tens cap títol que ho reconegui?
Això et pot interessar!
L'escola t'ofereix la possibilitat de cursar de forma reduïda el cicle formatiu de gràfica interactiva si demostres la teva experiència laboral en el sector!
Informa't a la web del centre:
http://www.eartvic. net/qualitat/assessorament. html
o si tens dubtes escriu un correu a:
coordpractiques@eartvic.net
http://www.eartvic.
o si tens dubtes escriu un correu a:
coordpractiques@eartvic.net
↧
↧
El refugi, taller de Dansa dels treballs de recerca de Batxillerat
Enguany el taller de Dansa dels Treballs de Recerca que s'han fet a l'Institut del Teatre sota la direcció de la Clàudia Moreso, ha incorporat el vídeo en el seu procés de treball. S'han filmat els coreografies de cadascuna de les alumnes en un indret de la ciutat de Vic per muntar unes peces de video-dansa que s'han reunit en aquesta pel·lícula titulada El Refugi. El projecte l'han coordinat la Clàudia Moreso, la Ceci Bové i el Xavier Moreno.
↧
Llibres popup. Projectes de disseny editorial 3r curs ESDAP Vic
Mostra d'alguns dels projectes desenvolupats a l'assignatura Projectes III dels estudiants de 3r curs d'ESDAP Vic.
–––––––––––––––––––––––––
Nina Valle / Designer's holy book
basat en textos de Phil Cleaver
El contingut de Designer’s Holy Book està basat en el llibre de Phil Cleaver What They Didn’t Teach You in Design School, d’on s’han extret 10 consells.
Més que lliçons sobre com dissenyar, s’hi poden trobar indicacions per entrar al món laboral, suggeriments per ser un millor dissenyador, advertències per evitar cometre errors comuns i motivació per no perdre l’esperança.
–––––––––––––––––––––––––
Jenifer Cruz / 10 consejos útiles para diseñadores
basat en textos d'Enric Jardí
10 consejos útiles para diseñadores,és un llibre pop-up que conté un seguit de deu consells especialment triats per a dissenyadors gràfics i està orientat dins de l'àmbit de la tipografia i la composició. Els consells que apareixen han estat extrets del llibre Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán) d'Enric Jardí.
–––––––––––––––––––––––––
Núria Molist /Dissenyadors gràfics: Com sobreviure Basat en textos de George Lois
Dissenyadors gràfics: com sobreviure, és un llibre il·lustrat pop-up, que conté diversos consells, és un llibre creat amb la intenció de fer passar una bona estona, ja que és un llibre humorístic. El personatge principal és una nena que va representat cada un dels consells que apareixen, tots ells, estan extrets del llibre de ¡Qué buen consejo! (para gente con talento) de George Lois. –––––––––––––––––––––––––
Anna Reche / 10 consells per a perdre la por al blanc
Basat en textos de Paul Arden i Mies van der Rhoe
Partint d’una geometria estable i equilibrada, el quadrat, es representen 10 consells per incentivar i fer perdre la inseguretat als joves acabats de llicenciar en qualsevol modalitat de disseny i/o arquitectura. La finalitat és proporcionar una eina per encarar el món laboral.
S’organitza en tres petits volums recollits en una capsa:
- PENSA El primer volum recull la introducció i tres consells. Tot procés s’inicia a través d’un pensament.
- IDEA El segon volum inclou quatre consells. Representa el procés de creixement de la idea, el “fer i desfer”, experimentar i arriscar-se per poder conduir cap a la forma. És el procés creatiu.
- PROJECTA El tercer i últim volum engloba els tres últims consells, la conclusió i els crèdits. Representa la complexitat que pot suposar un projecte i la tendència a sintetitzar-lo per poder-lo explicar.
–––––––––––––––––––––––––
Adrià Tanyà / TenLifeLessonsfortheField
basat en textos de Paula Sher
TenLifeLessonsfortheFieldés un llibre-tribut a la famosa dissenyadora de Pentagram, Paula Scher. Un llibre on es recullen els deu consells que la grafista novaiorquesa va explicar en la seva xerrada a UniteEditions, per aprofitar la sortida del nou llibre PaulaScher: Works. Són deu consells sobre el disseny i com fer d'aquest un estil de vida, per a tots aquells joves que en el món del disseny gràfic i pels professionals que busquen millorar constantment.
–––––––––––––––––––––––––
Sílvia Bernal
El trivial dels 8 consells per a dissenyadors gràfics
Basat l'obra de Phil Cleaver
El trivial dels 8 consells per a dissenyadors gràficsés un llibre creat per a orientar a aquelles persones iniciades recentment en el disseny gràfic. En aquest, com diu el seu títol, ens mostra un seguit de consells de diferents personatges que col·laboren fent breus cites al llibre Lo que no te enseñaron en la escuela de diseño de Phil Cleaver.
–––––––––––––––––––––––––
↧
Acte de commemoració a les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat
Imatge dissenyada per Paula Domínguez Ferrer
El proper divendres 26 de gener els alumnes de segon curs del d’APGI participaran a l’Acte de commemoració a les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat. L'acte, organitzat pel Departament Ensenyament i el Memorial Democràtic, tindrà lloc al Teatre Principal de Terrassa i comptarà amb la participació de diferents centres de secundària.La nostra col·laboració des de l'escola ha estat el disseny de la imatge, que apareixerà a la la pàgina inicial de la web de l’XTEC i que durant tot l’any utilitzarà el Memorial Democràtic per il·lustrar les seves activitats.
http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2018/holocaust/
Com cada any la commemoració tracta un tema específic. Aquest any 2018 és The Power of Words ("El poder de les paraules").
Les paraules poden marcar la diferència. Paraules parlades i escrites d'individus, de corporacions, d'organitzacions i dels estats, totes poden tenir un gran impacte. Com s'ha utilitzat el llenguatge en el passat i com s'utilitza actualment?
La imatge seleccionada és la de la Paula Domínguez Ferrer.
La Paula ha volgut expressar el poder de les paraules amb una forma cònica que simbolitza la repressió i la falta de poder –part prima de l’esquerra– quan aquestes no tenen el reforç d’altres persones amb les mateixes idees, i pel contrari, l’alliberament i el gran poder que poden arribar a tenir –part dreta més ampla– gràcies a la unió de les paraules i de les persones.
A la vegada, aquesta mateixa forma geomètrica representa també la lletra “A” girada 90º, amb la qual ha volgut simbolitzar les paraules, ja que es la lletra que encapçala l’abecedari.
Mostra d'alguns dels treballs desenvolupats pels alumnes de segon d'APGI: Paula Domínguez, Àlex Rodríguez, Àngels Costa, Anna Ramírez, Clara Camps, Glòria Santandreu, Ismael López, Júlia Caamaño, Kevin, Maria Boatella, Núria Ureña, Paula Sors, Sergi Martínez i Aina Armengol
↧
Col·laboració amb L'Atlàntida de Vic per al disseny del cartell de l'obra "El club dels poetes morts"
Els alumnes de l'ESDAP Vic han col·laborat en el disseny del cartell El club dels poetes morts, una producció pròpia del teatre Atlàntida.
El cartell dissenyat per la Laia Juárez ha estat l'escollit per L’Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, per promocionar El club dels poetes morts. El projecte del disseny del cartell ha estat una col·laboració de L'Atlàntida amb l'EASD de Vic-ESDAP Vic, on hi han participat tots els alumnes de Projectes I de 2n curs dels Estudis Artístics Superiors de Disseny Gràfic.
Fem Teatreés un dels projectes escènics participatius de L’Atlàntida Educa, adreçat a joves de Vic i comarca, de 15 a 20 anys. El projecte culminarà amb la representació de l’obra teatral El club dels poetes mortsel 17 de març de 2018, a la Sala 1 Ramon Montanyà de L'Atlàntida.Es tracta d’una adaptació de la coneguda obra cinematogràfica, ampliant el nombre de participants i incorporant més presència femenina.
Fem Teatreés un dels projectes escènics participatius de L’Atlàntida Educa, adreçat a joves de Vic i comarca, de 15 a 20 anys. El projecte culminarà amb la representació de l’obra teatral El club dels poetes mortsel 17 de març de 2018, a la Sala 1 Ramon Montanyà de L'Atlàntida.Es tracta d’una adaptació de la coneguda obra cinematogràfica, ampliant el nombre de participants i incorporant més presència femenina.
↧
↧
Article 0
Visita al Terracotta Museu de ceràmica de la Bisbal d'Empordà amb els alumnes del cicle Superior de ceràmica Artística, el passat dimarts 23 de gener.
El Terracotta Museu de Ceràmica, situat a la Bisbal d'Empordà, té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca, donar a conèixer el procés d'industrialització dins d'aquest àmbit, fomentar el coneixement de la ciència i tècnica actuals i vertebrar la museologia científica i tècnica referent a l'aspecte de la industrialització.
↧
Premis LAUS 2018
Cada any els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual reconeixen els millors projectes en més de 50 apartats de cinc categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisuals i Estudiants.
Els Laus promouen el disseny, projecten la seva importància cultural i econòmica per a la societat, i donen suport a l’entorn professional.
El termini d’inscripció finalitza el 04 de febrer de 2018. A partir d’aquesta data la plataforma d’inscripció es tancarà i ja no es podran realitzar modificacions, completar informació o anul·lar peces.
+ informació i bases de la convocatòria
+ informació categoria Estudiants
↧
Presentació del catàleg de l'exposició "El fil conductor"
L'Escola d'Art de Vic i la Fundació La Farga
us conviden a la inauguració i presentació del catàleg de l'exposició:
El Fil Conductor. Empresa-Escola / Escola-Empresa
Dia 6 de febrer a les 19:00h
Al Museu del Coure (Masies de Voltregà)
Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic
us conviden a la inauguració i presentació del catàleg de l'exposició:
El Fil Conductor. Empresa-Escola / Escola-Empresa
Dia 6 de febrer a les 19:00h
Al Museu del Coure (Masies de Voltregà)
Aquesta exposició col·lectiva –organitzada per l'Escola d'Art de Vic– ha voltat per 12 pobles de Catalunya en 10 comarques diferents. L'exposició ha comptat amb més de 10.000 visitants, dels quals 5.893 van visitar l'exposició a Barcelona. El darrer lloc on es podrà veure aquesta exposició serà al Museu del Coure, a les masies de Voltregà.
La mostra vol donar a conèixer la relació que s'estableix entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i l'empresa La Farga. A l'exposició es presenten les peces guanyadores de les cinc edicions dels Premis de la Farga de l'Aram que organitza La Fundació La Farga. Es tracta, prinicipalment, de peces escultòriques realitzades en coure, bronze i llautó de mitjà-petit format i foses pel sistema a la cera perduda.
En aquests premis hi participen alumnes d'Escultura, Ceràmica, Forja i Fosa Artístiques de l'Escola d'Art de Vic. El muntantge de l'exposició ha anat a càrrec dels alumnes
d'Arquitectura Efímera.
Esperem que pugui ser del vostre interès
La mostra vol donar a conèixer la relació que s'estableix entre l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic i l'empresa La Farga. A l'exposició es presenten les peces guanyadores de les cinc edicions dels Premis de la Farga de l'Aram que organitza La Fundació La Farga. Es tracta, prinicipalment, de peces escultòriques realitzades en coure, bronze i llautó de mitjà-petit format i foses pel sistema a la cera perduda.
En aquests premis hi participen alumnes d'Escultura, Ceràmica, Forja i Fosa Artístiques de l'Escola d'Art de Vic. El muntantge de l'exposició ha anat a càrrec dels alumnes
d'Arquitectura Efímera.
Esperem que pugui ser del vostre interès
↧