Quantcast
Channel: BLOG EARTVIC
Viewing all 598 articles
Browse latest View live

En memòria de les víctimes del franquisme

$
0
0

L'alumne de 2n curs del cicle formatiu de Fosa Artística, Asdrúbal Cervera, va presentar el passat 16 de desembre a la Casa de Cultura de Sant Hipòlit de Voltregà, el resultat del seu treball, fruit d'un encàrrec rebut per part de l'Ajuntament d'aquesta població osonenca. Es tractava de realitzar unes fulles de bronze en memòria de les víctimes del Franquisme.

L'alumne va explicar davant dels regidors de l'Ajuntament el procés de creació i de realització dels prototips, duts a terme a l'Escola d'Art de Vic, així com diversos pressuposts d'empreses per reproduir-ne 50 peces d'aquests originals.











"Opacitat Relativa", a càrrec dels alumnes de pintura

$
0
0




Els alumnes del Cicle Formatiu de Pintura inauguren l'exposició "Opacitat Relativa" a l'espai d'expressió jove El Mur, de Vicjove.

Aquesta exposició està basada en l'obra d'Emily Dickinsonfan servir la tècnica del vidre sorrejat per reforçar la diferència entre "el què llegim" i "el què interpretem".

Podeu visitar l'exposició a Vicjovefins al 15 de febrer!!!


 







UNIVERS JORDI CANO, a l'espai d'exposicions de l'escola

$
0
0

Difu expoCano br


UNIVERS JORDI CANO  04.02 – 23.04.2022

INAUGURACIÓ, DIVENDRES 4 DE FEBRER A LES 19.00 H

Espais expositius: 

  • ACVIC Centre d’Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1. Vic)
  • Escola d’Art de Vic (Rambla Sant Domènec, 24. Vic)


L'espai expositiu de l'escola es converteix en una aula oberta en la qual els estudiants aportaran les seves visions creatives, tot seguint les premisses que Jordi Cano va aplicar en l'àmbit pedagògic, tan concises com suggeridores. La vàlua del fet transversal com a mètode creatiu: Pensar amb el cap, pensar amb els peus, pensar amb les mans i pensar amb els ulls, tal com sempre va reclamar Jordi Cano.


Jordi Cano (Vic, 1954 – Barcelona, 2020). De formació autodidacta, Jordi Cano va compaginar el seu treball d’actor (1979-1982) amb el de pintor i posteriorment amb el de dissenyador gràfic i director de comunicació, portant a terme una important tasca docent en els àmbits del disseny i de la comunicació.

Va realitzar la seva primera exposició individual l’any 1972 i des d’aleshores i fins l’any 2003, moment de la seva darrera exposició, va col·laborar amb galeries com Dau al Set/Salvador Riera, Galeria Trama i Galeria María José Castellví de Barcelona, així com amb la Galerie Ruben Forni de Brussel·les, Altair de Palma de Mallorca, Fernando Silió de Santander i Vanguardia de Bilbao. Al mateix temps, participà en diverses edicions d’ARCO a Madrid i en nombroses exposicions col·lectives durant les dècades dels vuitanta i noranta.

La seva obra forma part de diverses col·leccions d’art, entre d’altres: Josep M. Civit, Joan Uriach, Fundación Ernesto Ventós, Rafael Tous, Piramidón, MACBA, Fundació La Caixa, Fundació Coca Cola i Museu d’Art de Sabadell. Quant a publicacions sobre la seva obra artística, a part dels catàlegs editats, cal esmentar tres llibres d’artista: 1 + 1 = 1, L’archiviste de Coda i Llegit, per tant, viscut. També va col·laborar amb autors com Víctor Sunyol, Annie Bats, José Carlos Cataño, Matthew Tree, Manel Clot, Glòria Picazo i Miquel Bardagil.

L’any 1982 juntament amb Anton Granero va crear l’estudi de disseny Cano/Granero Associats i el 1984 varen fundar Eumo Gràfic, empresa vinculada a la Universitat de Vic, que l’any 2014 passà a ser Eumo_DC, de la que en va ser director. Compaginà aquestes tasques amb la de director del Màster en Disseny, Estratègies de Comunicació i Publicitat de l’Escola Superior de Disseny Elisava. Així mateix fou Director del Màster Universitari en Disseny i Comunicació d’Elisava / Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, de la qual també en va ser professor del grau en Publicitat i Relacions Públiques fins el 2017. Darrerament, va estar vinculat a la Universitat de Vic on va dirigir UMedia, la Unitat de recursos multidisciplinaris.

 

MÉS INFORMACIÓ: ACVIC. Centre d'Arts Contemporànies





Realitat augmentada amb el Museu Episcopal de Vic

$
0
0



L'alumnat de 1r curs dels CFGS d'Animació per Videojocs i Gràfica Interactiva s'ha desplaçat fins al MEV, Museu d'Art Medieval de Vic, per assistir a la presentació del projecte que aquest curs es portarà a terme de manera col·laborativa.

El projecte consisteix en el disseny i producció d'uns filtres d'Instagram a partir d'una sèrie d'obres seleccionades del fons del Museu i està emmarcat dins el Programa Talent Creatiu i Empresa del Departament d'Educació.

De moment ja s'ha fet la primera trobada de presentació, amb la presència de la direcció del Museu i de l'Escola d'Art de Vic. Els responsables del MEV van presentar l'encàrrec a l'alumnat  i seguidament es va fer una visita a les obres seleccionades.







Va ser un punt de partida excel·lent pel projecte. Ja tenim ganes de posar-nos-hi! 

L' Escola d'Art a la Fira Univers Jove de Ripoll

$
0
0



El 15 de febrer vam estar presents a un dels punts d'informació de l’Univers Jove, una de les fires d’ensenyament i d'orientació acadèmica més grans del país, que es realitza a la comarca del Ripollès.

Els joves que van venir al nostre estand van poder informar-se sobre les oportunitats formatives que oferim a l'Escola d'Art i descobrir els diferents estudis.





Aquest any també hi va participar l'Andrea Iruela, alumna de 2n del CFGS de Pintura, fent un live painting amb un petit equip de persones. 

L'Andrea, juntament amb altres alumnes de l'Escola d'Art de Olot, van ser els encarregats de dinamitzar un dels espais de la Fira, realitzant un mural de manera coordinada entre tots. El resultat del treball en equip va ser genial!













Conferència de l’escultor i forjador Enric Pla Montferrer

$
0
0



El dijous 10 de març, a les 16h de la tarda i coincidint amb la "Setmana Stop" vindrà l'escultor i forjador Enric Pla Montferrer a l'escola, a fer-nos una xerrada de la seva trajectòria artística. 

La conferència estarà oberta al públic extern que hi estigui interessat.



L'Enric Pla Montferrer va nèixer a Lluçà (Barcelona) al 1969 i va estudiar forja a l'Escola d'Art de Vic. Va seguir la seva formació al Centre Internacional d'Art i Recerca de "La Rectoria" a Sant Pere de Vilamajor, on va aprendre escultura.

Actualment, és Mestre Forjador i Escultor, per la Generalitat de Catalunya. Viu a Alpens (Barcelona) on va obrir el seu propi taller l'any 2000, treballa en projectes de forja artística, i en escultura de petit i gran format. Enric és un gran observador de la naturalesa i tot el que ho envolta, és un gran admirador de les obres dels mestres del modernisme, com Gaudí, Puig i Cadafalch o Demènech i Muntaner. Realitzà la restauració d'un panteó modernista de Puig i Cadafalch i actualment ha estat treballant en una corona de 12 estels per la torre de la Mare de Déu i els acabats de l'Estel principal de la de Sagrada Família.

Es un gran admirador dels grans escultors moderns com Chillida (un dels seus referents), Martín Xirino, qui a través de la seva obra sembla dibuixar el vent, Juli González, probablement el creador de l'escultura moderna o Richard Serra segurament l'escultor contemporani amb més creativitat i força. De tots ells i altres persones que es troben en la seva vida, ha après i li han ajudat a crear el seu propi llenguatge i estil personal.











Diplomes "CatSkills" edició 2021

$
0
0



Hem rebut els diplomes de reconeixement d'en Jorge Melo i l'Arnau Mir, alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Videojocs, com a participants de l'edició passada del Catskills.

Catskillsés un campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys i permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.






Setmana STOP

$
0
0



Del 7 a l'11 de març: Setmana STOP

Al llarg d'aquesta setmana, els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius han canviat les assignatures per realitzar tallers i activitats molt interessants. Esperem que tothom ho gaudeixi molt!

Us compartim els diferents programes:














La bellesa del moviment: fotografia i dansa

$
0
0


Us mostrem un recull de fotografies de 
dansa, captades per les alumnes de 2n curs del Grau Superior en Disseny Gràfic de l'escola. 

La darrera sessió de l'assignatura Fotografia i imatge digital II es va dedicar a la fotografia de dansa i per aquest motiu es va convidar a dos ex-alumnes de batxillerat artístic l'Escola que actualment estudien dansa contemporània, la Júlia Puig i en Pau Camps. Es va traslladar l'equip de flaixos a l'espai cultural l'Orfeó de Vic i es va fotografiar una sessió d'assaig, experimentant amb la il·luminació del cos i l'espai escènic.











Aturada en favor de la pau

$
0
0


El passat 2 de març, alumnes, professors i personal d'administració de l'escola, van manifestar el seu rebuig als atacs russos a Ucraïna. 

Al llarg de la concentració es van fer diverses lectures i intervencions artístiques, com a expressió del compromís de tota la comunitat educativa per la pau i contra tota forma de violència.










Dones pintores

$
0
0





Intervenció artística realitzada pels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Arts Aplicades al Mur, per commemorar el 💜 Dia Internacional de la Dona 💜, el passat 8 de març.

A partir d'un gran mural col·lectiu, les alumnes han volgut fer visible el nom de grans pintores catalanes, moltes d'elles en l’anonimat, per raó de gènere. 

Podreu veure el mural penjat a la façana de l'escola, al costat del Parc Jaume Balmes.















Resum de la Setmana STOP

$
0
0


Del 7 a l'11 de març es va dur a terme la Setmana STOP a l'escola. Durant aquests dies vam aturar les classes i vam gaudir de molts tallers de disciplines diferents. Molts dels talleristes eren exalumnes d'escola amb els quals ens vam retrobar de nou i això sempre ens fa molta il·lusió.

Us compartim un petit resum amb imatges.














Els alumnes de Batxillerat visitem Madrid

$
0
0



Del 7 al 10 de març hem visitat Madrid amb els alumnes de 2n de Batxillerat. 

Hem aprofitat per estar junts, visitar museus, passejar, mirar, descobrir, parlar, riure, plorar, anar a veure el Guernica, anar al Prado, a la Thyssen, al Círculo, a la Acadèmia, a la sala equis, al Retiro.... Han estat 4 dies genials!












Treball de Recerca de Batxillerat, especialitat de pintura

$
0
0



Aquests dies podreu veure per diferents espais de l'escola, l'exposició del Treball de Recerca dels alumnes 2n de Batxillerat de l'especialitat de pintura.

Els alumnes que hi participen son: Estela Canet, Anna Graboleda, May Manzano, Iris Miró, Meritxell Montero, Carla Oliver i Estel Ramisa.











El Dr. Joan Massagué rep el "Premi Ciutat de Vic" creat per alumnes de l'ESDAPC Vic i l'Escola d'Art

$
0
0



El Dr. Joan Massagué, referent mundial de la investigació del càncer i l’origen de la metàstasi, va rebre el "Premi Ciutat de Vic" dissenyat per alumnes de l'ESDAPC (campus Vic) i l'Escola d'Art de Vic. 

L'Aina Gómez es va encarregar de fer el disseny de la peça mentre que en Yago Pujol l’ha va materialitzar. La peça té forma del símbol infinit i està feta amb planxa de coure. Representa la interrelació, l'amistat i la cooperació, valors que vol transmetre l'entitat de la nostra ciutat.




L’acte de lliurament d’aquest premi es va fer a l’Atlàntida de Vic i comptà amb interpretacions musicals; una glossa a càrrec de Josep Arimany, doctor i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS); una entrevista a l’homenatjat, i el lliurament d’un guardó dissenyat pels alumnes de l’Escola d’Art de Vic. Els parlaments institucionals van anar a càrrec de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; del conseller de Salut, Josep M. Argimon, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.









Més informació


Procés de creació del llibre "Tiembla", a càrrec d'en Ramon Ricart

$
0
0


El proper dia 9 de maig a les 16.30 h, en Ramon Ricart farà una xerrada a l'Escola d'Art de Vic sobre el procés de creació de la seva novel·la gràfica "Tiembla".

TIEMBLA és el relat quotidià de l’enfrontament i l’acceptació d’una malaltia neurodegenerativa en una edat primerenca. Suposa una reflexió personal sobre com portar una nova vida en companyia d’aquesta malaltia. El traç de línia clara accentua el to planer i sense dramatisme de l’autor per trobar respostes a un futur incert.





Ramon Ricart (Vic, 1967). Ha dedicat bona part de la seva vida professional a la docència en Escoles d’Art i Disseny. Ha compaginat la tasca docent amb projectes vinculats al disseny, la il·lustració i el còmic i ha participat en diferents exposicions col·lectives.

Dels darrers projectes destaca el comissariat i participació en l’exposició Originals / Inèdits (Il·lustradors d’Osona) (2016), el projecte multidisciplinari FA NO FA (2018), les il·lustracions per al llibre de poesia BLAUS de Joan Palau i l’exposició SELF-PORTRAIT a ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic (2021).

Actualment està exposant SELF-PORTRAIT 2 / PUNT I SEGUIT a l’Escola d’Art i Superior de Disseny La Llotja de Barcelona i publicant setmanalment a Instagram la tira còmica Punto y Línea. Tiembla és la seva primera novel·la gràfica, publicada per Bang Ediciones.


La conferència estarà oberta a tothom.

Activitats de Sant Jordi

$
0
0




Després de dues edicions sense poder celebrar la diada de 🌹 Sant Jordi 🌹 a causa de les mesures sanitàries, aquest any hem tornat a celebrar-ho. Com que la diada va caure en dissabte, a l'Escola ho vam celebrar el divendres 22 d'abril.

L'Associació d'Alumnes de l'Escola d'Art va organitzar una fantàstica calçotada al claustre. També hi va haver música i diferents tallers: estampació de serigrafia sobre paper, maquetació de llibretes, taller de xapes i realització de roses amb forja.







A part d'aquestes activitats, els alumnes dels cicles formatius de Serigrafia i APGI van participar en un concurs de punts de llibre de Sant Jordi organitzat per Vic Comerç. El punt de llibre que va resultar guanyador va ser el de la ha Nerea Vieiros, alumna de 1r de CFGM Serigrafia Artística. Felicitats a la guanyadora!!!






Taller de circ a la Fàbrica de Somnis

$
0
0



Els alumnes de primer curs del Batxillerat escènic van tenir l'oportunitat de participar en un taller de circ amb l'Eli Coll i el Jordi Mas. Van poder practicar aeris (trapezi i teles) i també malabars com el plat, tècniques d'equilibri i conèixer diverses disciplines del circ.







Aquest taller es realitza gràcies al programa Flipart de la Diputació de Barcelona i des de l'escola volem agrair molt al Jordi, a l'Eli i també a la Fàbrica de Somnis per facilitar-nos l'espai. Al Franchesco per la seva acollida i a la Judit Figuerola per totes les facilitats sempre.

"Mosaic del País Valencià", exposició

$
0
0



Nova exposició: "Mosaic del País Valencià" de Pasqual Gomes

Formada per més de 350 taulells fets amb les terres procedents dels pobles esmentats per Vicent Andrés Estellés al seu llibre "El Mural del País Valencià". Al llarg dels anys, Pasqual Gomes ha anat recorrent el territori i recollint matèries i records de cadascun dels diferents llocs presents en el Mosaic.

Fa més de 25 anys que Pasqual treballa amb sorra mesclada amb pintura, i fa composicions en quadrícules basades en les rajoles del terra de les cases dels pobles del Mediterrani.

Per a l'autor, aquesta obra és una metàfora que, a més de representar la nostra terra, amb la suma dels colors de la terra dels seus pobles és alhora un homenatge al país al gran poeta de Burjassot.









Inauguració: 26 de maig a les 19h
L'exposició estarà oberta del 26 de maig al 14 de juny.

El 13 de juny a les 16:30h hi haurà una conferència oberta a tothom.


Colònies del Cicle de Ceràmica

$
0
0



Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Ceràmica Artística han organitzat unes colònies de dos dies a l'Escola de Ceràmica de la Bisbal.

Han aprofitat la sortida per fer un taller de construcció de forn de paper, per després fer la fornada.




També han aprofitat per anar al Terracotta Museu de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà

El Terracotta Museu de Ceràmica té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca, donar a conèixer el procés d'industrialització particular esdevingut dins l'àmbit específic d'actuació, fomentar el coneixement de la ciència i tècnica actuals i vertebrar la museologia científica i tècnica referent a l'aspecte de la industrialització que s'explica.

El Museu té un fons de més de deu mil peces entre objectes ceràmics, eines i estris relacionats amb la seva fabricació, la majoria de les quals han estat donades pels fabricants bisbalencs. També pertany al seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat formada per més de tres mil atuells d'arreu de la península Ibèrica i de les illes Balears i Canàries.








Viewing all 598 articles
Browse latest View live