Quantcast
Channel: BLOG EARTVIC
Viewing all 598 articles
Browse latest View live

Lliçó inaugural

$
0
0


El dimecres dia 9 de novembre va tenir lloc la lliço inaugural a càrrec d'Enric Satué. Sauté és un dels grans referents del disseny gràfic a catalunya i a l'Estat Español, és l'autor de dissenys emblemàtics i d'una important obra escrita sobre el disseny gràfic, entre les quals cal destacar el seu darrer llibre Mis queridos diseñadores gráficos, el diseño gráfico, el diseño gráfico en España i el factor del diseño, entre d'altres.

En la conferència Satué va exposar 20 peces úniques que han estat exemplars en model o referent per altres creacions posteriors.








Bilbao 2016 ESDAP Vic

$
0
0

Els dies 17-18-19-20 de novembre hem fet un viatge a Bilbao amb els alumnes de l'ESDAP Vic per assistir a l'esdeveniment"Selected16", un espai d’inspiració i intercanvi d’idees, on vam poder compartir i descobrir les noves tendències sobre la cultura visual. 

Durant dos dies vam assistir a una gran varietat de ponències i activitats per conèixer la situació actual del sector de la creativitat i explorar la relació entre empreses i disseny.
També vam aprofitar per fer una visita al Museu Guggenheim de Bilbao, on vam poder veure la col·lecció permanents i les dues exposicions temporals: la col·lecció de Hermann i Margrit Rupf i la exposició sobre Francis Bacon


Al mateix temps, s'ha aprofitat l’estada a Bilbao per conèixer una ciutat que en les darreres dècades ha experimentat una modernització social, cultural i econòmica molt important. Bilbao
va ser incorporada per la UNESO a la Xarxa de Ciutats Creatives en l’apartat disseny i, amb aquest reconeixement internacional, forma part d’una gran comunitat de ciutats com: Berlín, Buenos Aires, Pekín, Shanghai, Montréal, Séul, Nagoya, Kobe, Shenzhen, Saint Étienne i Graz. 

Programa del festival Selected'16




A continuació teniu alguns enllaços sobre els diversos ponents de l'esdeveniment:

     I algunes fotografies:

    Selected'16











    La visita al Museu Guggenheim







      FIRA POU

      $
      0
      0

      L'Associació d'Alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic us convida a passar per la Fira que organitza els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de desembre al Claustre de l'Escola (Rbla St. Domènec, 24) aprofitant el Mercat Medieval de Vic.
      >> Inauguració divendres 2 a les 19h.
      >> Horari: de dissabte a dimarts de 10h a 21h.

      Us hi esperem!

      La Fira agrupa dos espais, l'un exterior al Claustre on s'exposaran, en presència dels creadors, peces de gran format d'alumnes i exalumnes, i també un espai interior, a la Sala d'Exposicions de l'Escola, on hi romandran les peces de petit format.

      Gràcies per la col·laboració a tots els alumnes i exalumnes,
      Associació d'Alumnes de l'Escola Escola D'Art i Superior de Disseny de Vic

      Projecte exposa't

      $
      0
      0





      El projecte Exposa’t neix a partir de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la Fundació Mil·lenari amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Dissenyde Vic amb la voluntat d’impulsar l’art, la cultura i la sensibilització social a la ciutat de Vic.   

      És una convocatòria oberta a múltiples agents de la societat (artistes, associacions, entitats, etc.) amb voluntat de visibilitzar les seves obres o serveis.  Els projectes seleccionats seran exposats a les sales d’exposicions que ambdues fundacions tenen ubicades a la ciutat de Vic.

      Descarrega't les bases
      Descarrega't la sol·licitud

      Projecte exposa't

      $
      0
      0




      El projecte Exposa’t neix a partir de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la Fundació Mil·lenari amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Dissenyde Vic amb la voluntat d’impulsar l’art, la cultura i la sensibilització social a la ciutat de Vic.   

      És una convocatòria oberta a múltiples agents de la societat (artistes, associacions, entitats, etc.) amb voluntat de visibilitzar les seves obres o serveis.  Els projectes seleccionats seran exposats a les sales d’exposicions que ambdues fundacions tenen ubicades a la ciutat de Vic.

      Descarrega't les bases

      Descarrega't la sol·licitud


      Concurs de portades d' el 9 nou

      $
      0
      0


      Oriol Rodríguez, alumne de segon d'APGI de l'Escola D'Art i Superior de Disseny de Vic ha guanyat el premi de portades d'El 9 nou. En Joan Fossas i l'Adrià Tañá, estudiants d'Ensenyaments Artístics Superiors a l'escola, han estat finalistes i Mònica Clapers, també estudiant d'Estudis Superiors, ha obtingut un accèssit. 

      La portada guanyadora serà reproduïda el 16 de desembre a la portada d'EL9NOU.


      MOLTES FELICITATS A TOTS !!!


      Disseny de la identitat del centre Carme Karr

      $
      0
      0



      Aquest curs 2016-2017 els alumnes de tercer d'Ensenyaments Superiors de Disseny  Gràfic (ESDAP vic) té l’encàrrec de crear un nou logo del centre d'educació d'adults Carme Karr. 

      Després d'una primera trobada, el dia 29 de novembre els alumnes van fer una visita al centre, en la qual vam compartir una estona amb l’alumnat del centre. 

      Tant els alumnes de l’escola com l'alumnat del centre Carme Karr van gaudir d’una tertúlia on es va debatre què és l’escola per ells.




      CONCURSOS

      $
      0
      0



      CONCURS PER AL DISSENY DEL LOGOTIP DEL 
      150È ANIVERSARI DE LA GUÀRDIA URBANA DE VIC 

      La finalitat d'aquest concurs és la de seleccionar una marca logotip destinat a ser la imatge dels actes de celebració i commemoració dels 150è aniversari de la Guardia Urbana de Vic. 
      Aquest logotip serà utilitzat en totes aquelles activitats, actes, accions, campanyes, programes, publicacions, elements de difusió, promoció i publicitat que es realitzin per commemorar els seus 150 anys d’història de la Guardia Urbana de Vic. Al mateix temps la finalitat d’aquest concurs és la de promoure i potenciar els joves estudiants de disseny gràfic dels països catalans.  

      S’estableix un premi únic per a la proposta que hagi resultat seleccionada que ascendeix a 1500 €.


      GELOSIA “LLIBRETA” I D’ALTRES FINESTRES

      $
      0
      0



       Exposició del 15-12-2016 al 30-1-2017



      GELOSIA “LLIBRETA” I D’ALTRES FINESTRES 

      PEÇA GUANYADORA DE LA 8A EDICIÓ DEL CONCURS I+T DE CERÀMICA I TERRISSA 
      “MEMORIAL JOAN CAPDEVILA 2016


      JUDIT MOLERA I MARIMON, CERAMISTA 
      ALBERT COLOMER I BUSQUETS, ARQUITECTE

      Gelosia “LLIBRETA” és una gelosia ceràmica tecnològica d’aplicació a l’arquitectura contemporània que busca referents als valors i conceptes que la història ha anat treballant, com ara la llum i l’espai, i la resolució dels reptes amb pocs elements.

      La peça parteix de la idea d’una llibreta que recull les observacions d’un lloc i les transmet en moments o persones diferents. En el nostre cas l'observació d'un espai exterior i la seva transmissió a l’espai interior serien el fil argumental de l’estratègia.

      També hi ha una lectura més constructiva com ara l'observació de les gelosies de rajola plana, molt presents al nostre país, ubicades als assecadors de pell, de paper, de gra...

      La peça ha estat construïda per la firma catalana CERÀMICA CUMELLA.

      L’exposició es complementa amb algunes reflexions entorn la mirada a través de (finestres, gelosies, obertures....)

       

      Premis EARTVIC

      $
      0
      0

      Dia 14 a les 13.00: presentació a la premsa dels candidats en els apartats d'art i disseny.

      Dia 21 a les 19.00: lliurament de Premis Eartvic 2016. 


      Candidats Premis EartVic 2016

      Candidats Eartvic 2016 a la millor peça artística
      • A l’exposicióPermeabilitatsde Lafont-Montoya-Furriols, una gran exposició que provoca el trobament de tres artistes de tres generacions diferents amb moltes connexions plàstiques suggerents.
      • Al col·lectiuEx Abrupto com a proposta contemporània i diferent de nous formats expositius.
      • A l’exposició de Toni Ferroni Albert Cano al Restaurant “El Gravat” que amb la relació de dos llenguatges molt diferents convertia l’espai en una peça artística.
      Candidats Eartvic 2016 a la millor peça de disseny
      • Al col·lectiu organitzador de Viccc 2016 per el disseny, elecció i execució de tots els esdeveniments que han programat durant aquest any.
      • A la peça “Llibreta” d’Albert Colomer per la seva reeixida combinació d’artesania, disseny, art i arquitectura.
      • Als espais expositius de Sama Genisper la capacitat de combinar diferents branques dels oficis artístics i de disseny i la seva difusió.




      El guardó d'enguany ha estat dissenyat per Marina Berrocal, 
      alumna de disseny gràfic dels Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny (ESDAP Vic).








      SENT RISUM :)

      $
      0
      0

      Dies 15 i 16 de desembre a les 19.00 a l'Institut del Teatre de Vic,

      actuació dels alumnes de la via escènica de Batxillerat de l'Escola

      Disseny del cartell a càrrec de Iris Selva, alumna de tercer d'Ensenyaments artístics Superiors (ESDAP Vic)
       

           Sent Risum      
      15 músculs facials es contreuen. La epiglotis tanca la faringe produint irregularitats en l'entrada de l'aire. Els conductes llagrimalls s'obren i deixen caure algunes llàgrimes. El rastre s'humiteja i pren un color vermellós i un estrany so acompanya aquest succés.
      Segons un estudi sobre l'estructura sònica del riure s'ha descobert que el so consisteix en petites notes que es repeteixen cada 21O mili­seg
      ons. 

      Direcció 
      Caries Salas i Caludia Moreso 

      lntèrprets
      Judith Agrassot, Sandra Berengueras, Oriol Carbonell, Maria Condal, lman Fahmi, Júlia Gabarró, Laura Ocaña, Mariona Saiz, Laura Serra, Laia Sors, Clara Vilamala


             :)                   

      Cops donats amb massa bona traça. Dormir i no despertar-me mai més
      En somnis Ja no em feu por. ..
      Tot i que pronuncieu aquelles paraules. M'heu fet indif erent ...
      Jo ric ...
      La millor arma per escapar de tot.
      Riure d' allò que fa mal.
      El teu, em fa pessigolles ...
      Gràcies.
      I sonava altre cop Carole King.

      Direcció 
      Jordi Arqués 

      lntèrprets
      Andrea Alcalà, Arnau Bayés, Albert Bigas, Aina Constansó, Laura Panisello, Ona Plasència, Laia Portero, Àngela Tangarife, Leo Vicente.


      CONVOCATÒRIA PREMI CATALUNYA D'ECODISSENY 2017

      $
      0
      0

       

      Convocat el Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017


      Ja pots consultar les bases del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2017 que organitza el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i que reconeix els productes, els productes en desenvolupament i les estratègies dissenyats/des, fabricats o executats/des a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida.

      Es valora, per exemple, productes dissenyats per tal d’estalviar recursos (tant en la seva producció com en la seva fase d’ús); productes modulars, reparables, actualitzables; serveis que proposin nous models de consum més sostenibles; etc...

      Està adreçat a dissenyadors, fabricants de productes, impulsors d’estratègies i estudiants de Catalunya.

      El Premi té 4 categories:
      1. Producte (per a productes en el mercat)
      2. Producte en Desenvolupament (per a productes no comercialitzats)
      3. Estratègia (per a iniciatives de promoció de productes ecodissenyats
      4. Disseny Jove (per a estudiants i titulats novells). *En totes les categories, el concepte de producte engloba productes i serveis.

      A les bases es poden consultar tots els detalls pel que fa als requisits, criteris de valoració i calendari previst.

      El període de presentació de candidatures s’obrirà el 16 de gener de 2017 i finalitzarà el 28 de febrer de 2017 a les 12.00 h del migdia.

      BCD col·labora amb el Premi Catalunya d’Ecodisseny 2017 com a dissemination partner, tal i com ha fet en l'anterior edició i en la difusió de les set edicions del Premi Disseny per al Reciclatge.
      Consulta les bases (descarregar PDF)

      Més informació:Agència de Residus de Catalunya

      Viure… Sentir

      $
      0
      0


      Amb motiu de ser Vic "Ciutat de Cultura Catalana 2016" els alumnes del Departament d'escultura forja i fosa de l'Escola d'Art i superior de disseny, van col·locar set escultures de formigó a diferent espais de la ciutat. El vídeo presenta el desenvolupament de la proposta.



      Escultures de Formigó / EASD Vic on Vimeo.

      El conjunt d’escultures va tenir com a intenció participar en aquest esdeveniment cultural que, la ciutat de Vic té l’honor d’oferir aquest any 2016. L’escola d’Art i Superior de Disseny  de Vic amb els alumnes d’escultura com a protagonistes d’aquesta proposta, van fer una aposta per ser presents a la ciutat  en el mes de les formes, amb la col·locació d’escultures públiques, on formes i conceptes, siguin capaços d’embellir l’espai on s’ubicaran.


      +informació

      Fem-ho junts / "Do it together"

      $
      0
      0



      Aquest dijous, 19 de gener a les 19.00 h, presentació a Arts Santa Mònica del projecte No tan(ts) porcs... Cria porcina a Osona; noves mirades i noves maneres de Curro Claret amb un grup d'estudiants de l'Escola d'art i Disseny Superior de Vic (ESDAP Vic).




      + informació

      El Fil conductor / Banyoles

      $
      0
      0





      Divendres, 13 de gener, inauguració de l'exposició El fil Conductor a Banyoles a l'espai expositiu de la Llotja del Tint. 


      En aquesta exposició hi han participat alumnes d'Escultura, Ceràmica, Forja i Fosa de l'Escola. L'exposició ha estat dissenyada per alumnes d'arquitectura efímera i també hi ha la projecció d'un catàleg interactiu dissenyat per alumnes de gràfica interactiva.


      En l'exposició de Banyoles s'ha contactat amb la Foneria Buxadé de Banyoles, que també aporten peces del procés de producció de la fosa artística del seu taller i una esculturad'Alumini de gran format. D'aquesta manera, s'ha aprofitat per fer un reconeixement a la trajectòria d'en Joan Buxadé, fonedor de Banyoles.

      Do it together / Projecte "No tan(ts) porcs... Cria porcina a Osona; noves mirades i noves maneres"

      $
      0
      0




      Des del centre Arts Santa Mònica de Barcelona durant l’any 2016 s’ha iniciat un programa de projectes externs anomenat Do it Together comissariat per la Gloria Picazo. Aquests projectes pretenen tractar i incidir sobre diferents qüestions de l'actualitat des de la pràctica creativa. Un dels projectes s’ha centrat en la cria porcina a Osona i s’ha realitzat per un grup d’estudiants de l’Escola d’Art i Disseny Superior de Vic i dins el projecte Hibridacions i Contextos ha estat conduit pel dissenyador Curro Claret i els professors Carmen García i Ferran Blancafort.

      El dijous, 19 de gener a les 19.00 h, es va presentar a Arts Santa Mònica el projecte No tan(ts) porcs... Cria porcina a Osona; noves mirades i noves maneres de Curro Claret amb un grup d'estudiants de l'Escola d'art i Disseny Superior de Vic (ESDAP Vic).

      El projecte bàsicament s'ha materialitzat en dos jocs de taula que tracten el tema d’una manera oberta i distesa, intentant recollir i contrastar diferents punts de vista.







      + informació

      Exposició al claustre de l'escola sobre el Premi Catalunya d'Ecodisseny

      $
      0
      0



      L’any 2015 ha tingut lloc la primera edició del Premi Catalunya d’Ecodisseny, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb l’Agència de Residus de Catalunya en la secretaria tècnica. L’objectiu principal és premiar les propostes que, mitjançant el disseny, redueixen els impactes ambientals que els productes originen al llarg de tot el seu cicle de vida, afavorint un millor comportament ambiental des del moment en què se n’extreuen les matèries primeres, passant per la producció i l’ús, fins a la seva gestió com a residus. És un dels instruments de la Generalitat de Catalunya per impulsar la producció i el consum de productes més sostenibles a Catalunya.

      Així, aquest Premi reconeix productes, productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes que han estat dissenyats per millorar el comportament ambiental dels productes i ser-veis al llarg del seu cicle de vida. Consta de cinc categories:

      -    Categoria A. Producte
      -    Categoria B. Producte en desenvolupament
      -    Categoria C. Estratègia
      -    Categoria D. Disseny jove
      -    Categoria E. Disseny euromediterrani


      L’exposició Premi Catalunya d’Ecodisseny 2015 mostra les candidatures guanyadores i les que han rebut una menció especial del jurat en aquesta edició del premi en cadascuna de les catego-ries. També té un mòdul amb la resta de candidatures seleccionades que van superar la primera fase del premi.

      L’exposició va acompanyada del catàleg del Premi, el qual es pot consultar també online (www. premiecodisseny2015.cat/cataleg) i està disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).
      Es pot obtenir més informació del Premi en el web www.premiecodisseny2015.cat.


      Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental sobre Neu

      $
      0
      0

      El Simpòsium Internacional d’Escultura Monumental sobre Neu tindrà lloc del 17 al 19 de febrer de 2017. 

      SEGLE XX – ELS SOMNIS DINS DELS MOVIMENTS ARTÍSTICS 

       Per poder formalitzar la inscripció dels equips, cal:
      • Completar la fitxa d’identificació de l’equip i incloure-hi tots els documents necessaris. 
      • Presentar el projecte en forma de maqueta, o almenys enviar fotografies del projecte des de diverses perspectives.
      • Omplir i signar el formulari “Declaració”.
      La inscripció i les sol·licituds s’han de presentar abans del 9 de febrer de 2017 i cal adreçar-les a:

      COMÚ D’ENCAMP
      SIMPÒSIUM INTERNACIONAL D’ESCULTURA MONUMENTAL SOBRE NEU DEPARTAMENT DE CULTURA D’ENCAMP
      Telèfon +376 73 14 90
      esculturesdeneu@encamp.ad


      + informació
      Bases i reglament del simpòsium Internacional d'escultura Monumental sobre neu. Encamp. Andorra. Edició 2017


      Els estudiants recorden les víctimes de l’Holocaust

      $
      0
      0







      Divendres, 27 de gener, els estudiants de segon curs d’APGI, assistiran a l’acte que es realitza al Teatre Principal de Terrassa
      amb motiu del Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció dels Crims contra la Humanitat.
       

      Els alumnes de segon d’APGI han participat en la creació de la imatge d’enguany, sobre el tema “How life can go?/Com pot seguir la vida?”. La imatge seleccionada ha estat d’en Lorenzo Eri, alumnes de Segon del Cilce de Grau Mitjà d'Assisent al Producte gràfic Interactiu

      Setmana STOP a l'Escola

      $
      0
      0

      Del 30 de gener al 3 de febrer
      Setmana STOP
      Setmana de tallers a l'escola d'Art de Vic


      Taller d'arquitectura efímera. A càrrec de David Oliva i Elisenda Planas, de l'estudi SP25a. 
      L'objectiu de la proposta és introduir llum i color al claustre de l'escola, ja que és un espai molt ombrívol degut a l'orientació i a la presència d'arbres de fulla perenne. El taller l'estan desenvolupant alumnes de 1r i 2n d'arquitectura efímera, i alumnes de 3r d'ESDAP.

      Taller de serigrafia. A càrrec deCarles Gómez, dirigit als alumnes de segon curs del cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Assistent al producte Gràfic Imprès. Els alumnes han pogut conèixer el funcionament de la tècnica d'impressió de la serigrafia, experimentat totes les fases del procés.

      Taller de joieria i microfusió. A càrrec de Ruth Bau, alumna de fosa, dirigit als alumnes de segon curs del cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Assistent al producte Gràfic Imprès.
      Els alumnes han pogut realitzar petites peces dissenyades per ells, experimentant tot el procés, des de la idea inicial fins a la fosa i acabats de la peça.

      Taller de reciclatge. A càrrec deDolo Navas, dirigit als alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Assistent al producte Gràfic Imprès.

      Taller d'enquadernació. A càrrec deSandra Quílez, dirigit als alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Assistent al producte Gràfic Imprès.

      Taller de tatuatge. A càrrec deJoana Catot, dirigit als alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Assistent al producte Gràfic Imprès. Gràcies a la seva professionalitat, experiència i coneixement de la disciplina els alumnes han pogut fer una immersió en el món del tatuatge.

      Taller de prototips escultòrics. A càrrec deFerran Vives, dirigit als alumnes del Cicle Artístic, Escultura, Forja i Fosa.


      Taller de motlles. A càrrec deDaniel Ortiz, dirigit als alumnes del Cicle Artístic, Escultura, Forja i Fosa.

      Taller de pàtines de fosa. A càrrec deJoan i Eliseu Buixadé, dirigit als alumnes del Cicle Artístic, Escultura, Forja i Fosa.

      Taller d'After Effects. Dirigit als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superiorde Gràfica Interactiva.


      Viewing all 598 articles
      Browse latest View live