Interiorisme a prop teu
Guanyadors del concurs d'aparadors 'Frasquet Joiers'.
Aquest dimarts 11 de febrer s'ha fet públic els guanyadors del concurs d'aparadors per la joieria Frasquet de Vic . En aquesta primera edició els destinataris del concurs han estat els estudiants de 4t curs dels Ensenyaments Superiors de Disseny i l'activitat s'ha desenvolupat dins el marc de l'assignatura optativa Disseny de Muntatges Efímers
Els guanyadors del concurs han estat l'Adrián Cañas i en Marc Robles, amb la proposta que porta per títol: La De Plata, La De Coral i han estat obsequiats amb un xec per valor de 300€, a bescanviar a qualsevol d'aquests establiments: Frasquet Joiers, Isern electrodomèstics o Abacus cooperativa.
Properament podrem veure la proposta guanyadora a l'aparador de la joieria.
Felicitats als guanyadors!
Viatge a Madrid
Setmana OFFerta
Cicles Formatius de Serigrafia
i Assistencia al Producte Gràfic Imprès
Descarrega't el fulletó d'activitats
Batxillerat
Descarrega't el fulletó d'activitats
Setmana OFFerta a Cicles Formatius de Grau superior
Visita a Gameplay
L'exposició és un viatge als orígens dels videojocs, n’analitza el llenguatge i posa en valor l’impacte que han tingut, tant en la cultura popular digital com en l’art i en la societat.
Dibuixar el temps,
Dibuixar el temps
06.03 - 03.04.2020Inauguració, divendres 6 de març a les 19 h
Exposició coorganitzada amb l'Escola d'Art de Vic, Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Catalunya i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Amb la col·laboració de l'Editorial Camí de Marges.
Dibuixar el tempsés una exposició d’homenatge a Fina Padrós (1968-2019), que es presenta a l’Escola d’Art de Vic amb obra de l’artista i, a ACVic Centre d’Arts Contemporànies on, a part d’alguns dels seus treballs, també s’hi pot veure peces artístiques d’amigues, amics, companyes, companys i familiars que han volgut sumar-s’hi amb un treball que els vinculi amb el seu record. L’exposició va acompanyada d’una publicació que permet ampliar el relat de la mostra amb més documentació gràfica de l’obra de Fina Padrós i tres textos: de Marta Negre, Jordi Pou i la mateixa artista.
Com representar amb l’obra mateixa l’acumulació i l’amuntegament dels dies viscuts amb les seves durades, sensacions i visions? Un rere l’altre, un sobre l’altre, un que esborra l’altre, i després el següent, i el de després, i l’ara, el d’abans. I, tot d’una, et descobreixes embadocat mirant com es mouen unes fulles o unes arrugues en els llençols, i t’adones que ha fugit el temps mentre descobreixes un gat que travessa el pati, o veus que tot succeeix alhora, sense poder-hi posar ordre, ni fre. O és que potser no n’hi ha, d’ordre possible.
Fina Padrós
Exposició a la biblioteca de l'escola
d
Disseny d'una etiqueta per a Cerveses Cingles
Júlia G Escribà, exalumna de Batxillerat, presenta col·lecció a la 080 Barcelona Fashion
Júlia G Escribà, exalumna de Batxillerat de l'escola i que actualment està finalitzant els seus estudis en Disseny de Moda a l'ESDAP Catalunya Campus Llotja, va presentar la seva primera col·lecció de roba termorregulable amb una tecnologia desenvolupada per a la NASA, a la 080 Barcelona Fashion.
"La pandèmia, l'emergència climàtica i les seves conseqüències evidents han creat un punt d'inflexió en la moda, (el sistema) s'ha de repensar de manera urgent. És insostenible el fast-fashion"
Amb només 20 anys, la Júlia està causant furor entre la premsa amb la seva proposta: peces de cotó que incorporen una tecnologia amable amb el planeta i pensades per durar molts anys. És una de les primeres col·leccions que explora l'aplicació d'aquesta patent, anomenada Outlast, en moda urbana. Aquesta tecnologia fa que la roba s'adapti a la temperatura que el teu cos necessita, possibilitant un canvi en el context actual de la moda, donant viabilitat a les col·leccions atemporals gràcies a propostes com aquesta que combina la tecnologia i noves propostes de disseny
Llegir tota la notícia publicada a EL PAÍS Moda del 3 de setembre de 2020
Inauguració del curs 2020-21 amb els alumnes de Batxillerat
Enguany, per inaugurar el curs amb els alumnes de Batxillerat, els fotògrafs Oriol Segoni Sergi Cámara, van impartir unes xerrades al Casino de Vic sobre els seus darrers treballs, tot convidant als alumnes a començar el curs reflexionant sobre l'acte de creació artística.
L'Oriol i en Sergi van proposar, per arrodonir les seves conferències, dues pel·lícules documentals que vam mirar a l'Escola, Visages Villages (Agnès Varda i Jean René, 2017) i The Salt of the Earth (Wim Wenders, 2014).
https://sergicamara.org/ http://www.oriolsegontorra.com/
Visita al Museu del Cinema
El passat 7 d'octubre, els alumnes de primer curs dels Cicles Formatius de Grau Superior de Gràfica Interactiva i Animació per a Videojocs, van realitzar una visita al Museu del Cinema de Girona - Col·lecció Tomàs Mallol - per conèixer i experimentar de primera mà amb diferents tècniques d'animació tradicional i fotogràfiques.
Alumnes del CFGS d'Arts Aplicades al Mur visiten diverses exposicions
El passat 9 d'octubre, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts Aplicades al Mur, van fer una visita comentada dels murals que està realitzant l'exalumna de pintura Núria Vall per la ciutat de Vic, per conèixer de primera mà les tècniques que utilitza l'artista.
També, el passat divendres 16 d'octubre, els alumnes van assistir a la inauguració de l'exposició Espais de Silenci de l'artista Joan Ferrer al Temple Romà de Vic, on van escoltar amb molta atenció les explicacions de Ferrer. El mateix dia van aprofitar per vistar una altra exposició de l'artista Marina Berdalet, Escalo les Torres Sonores, al Centre de difusió cultural L'Albergeria.
Totes les visites van ser una gran experiència per l'alumnat, que va conèixer de primera mà la feina i obra d'aquests creadors.
Iris Selva, seleccionada als premis Gaudeamus
El Treball Final d'Estudis de l'Iris Selva Rosell, tutorat pel professor Josep Jaumira, va ser un dels 11 projectes seleccionats d'ESDAP Catalunya com a finalista en els Premis Gaudeamus Projecta. Aquests premis estan convocats pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya i el passat dimecres 28 d'octubre es va fer la cerimònia "online" d'exposició de treballs i entrega dels premis a cada una de les 4 categories: 'Innova', 'Tecnia', 'Natura' i 'Humana'.
El projecte de l'Iris, pretén ser una eina d’utilitat i facilitar així la creació de noves empreses cooperatives que contribueixin al desenvolupament d’un teixit empresarial més competitiu, sòlid i sostenible en aquest territori. Encara que als seus habitants els resulti un camp desconegut, se’n vol incentivar la seva participació mitjançant una plataforma informativa i de connexió, que serà el centre d’enllaç entre els diversos usuaris compartint experiències, fomentant idees o creant nous projectes.
Moltes felicitats!
Puntos invisibles, d'Anna Blancafort
El Projecte Final d'Estudis de l'alumni Anna Blancafort, tutorat per la professora Mireia Baurier, ha estat un dels projectes seleccionats que s'han presentat al Museu del Disseny de Barcelona en l'Acte inaugural de curs 2020/21. L'acte, que es va poder seguir en streaming sota el nom Interaccions, dissenys i futurs possibles, va ser conduït i moderat per Jordi Sellas. Mitjançant una sèrie càpsules de continguts de coneixements es va dialogar a temps real des de Tallin amb els artistes de creacions interactives Mar i Varvara, la Mar González (EPIC - Extended Perception Interaction and Cognition - team at Microsoft Research) i amb la realitzadora, productora i assagista cultural Ingrid Guardiola.
Puntos invisibles és un projecte centrat en el disseny, i per tant, focalitzat en la societat. Es proposa crear un espai de cocreació per a dissenyadors/es, persones amb diversitat visual i projectes. D'aquesta manera s'ha creat una tipologia d’espai d’interacció, experimentació i validació de projectes des de l’emoció, donant valor als sentits i a l’experiència sensitiva de les persones amb poca o sense visió.
És un projecte que es planteja des del punt de vista de dissenyadora i usuària de la societat actual, observant les problemàtiques socials; entenent el disseny com una necessitat i reconeixent que existeixen altres tipus de capacitats de percebre que no són a través de la visió.
La societat necessita noves experiències i el disseny ens ha d’emocionar. Allò essencial és invisible als ulls, i actualment tot el que és visual constitueix el 95%.
Lliçó inaugural del Curs 2020-21
El proper dijous 19 de novembre a les 7 de la tarda, tindrà lloc la Lliçó Inaugural del curs 20/21 de l'Escola d'Art de Vic a la Sala d'Exposicions. Comptarem amb la presència de Frederic Amat, amb la conferència:
"SOLIDARI/SOLITARI"
Frederic Amat i Noguera és un artista i escenògraf català. Va néixer el 1952 a la ciutat de Barcelona, on va estudiar disseny de decorats i arquitectura al costat de Fabià Puigserver. Al final de la dècada del 1970 realitza diversos viatges fins a Àfrica i Amèrica del Nord, on descobreix el seu interés per les arts escèniques. Més informació a www.fredericamat.com
En aquesta ocasió, per tal de garantir les mesures de seguretat, l'aforament serà limitat i l'acte es podrà seguir en "streaming" a través del canal habilitat en aquesta mateixa pàgina.El disseny de la campanya gràfica és obra de Guillem Pujol, alumne de 2n curs del CFGS de Gràfica Interactiva.
Aina Núñez i el Batxillerat Escènic de l'EART
Moviment i dansa amb Laboratoria Flamenco
Fitxa artística
25 de novembre: Obrim els ulls
El 25 de novembre de cada any, se celebra mundialment el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, una jornada que representa una oportunitat per organitzar esdeveniments i reivindicacions per recordar a totes aquelles dones que han sofert o sofreixen violència.
Des de l'escola ens hem sumat als actes reivindicatius per prendre consciència de la importància de prevenir i abordar les violències, sota el lema: #obrimelsulls25N.
Rodatge televisiu a l'escola
El passat 28 i 29 de novembre, les aules de l'escola es van transformar per un rodatge televisiu. L'aula de pintura convertida en en un plató de televisió. L'aula de serigrafia en un estudi de realització i la de dibuix en un set d'entrevistes. Alumnes i professora van estar fantàstics, divertits i emotius...molt emotius.
Estem expectants a l'estrena per poder veure el resultat. Ja informarem per les xarxes. Estigueu atents!